KRO-NCRV’s Brandpunt met reportage over ‘Team High Tech Crime’

In het actualiteitenprogramma Brandpunt van de KRO-NCRV is vanavond een reportage te zien over het Team High Tech Crime (THTC) van de Nationale Politie.

Team High Tech Crime

Dit onderdeel van de politie werkt in de wereld van malware, botnets en jabbersites en bindt de strijd aan met digitale bankrovers. Het onderdeel bestaat uit meer dan 100 medewerkers. Het THTC doet onderzoek naar allerlei vormen van cybercrime zoals computervredebreuk, websiteaanvallen, botnets, DDoS-aanvallen, phishing en het gebruik van malware. Het THTC zal niet alleen voor de bestrijding van cybercrime in Nederland verantwoordelijk zijn. Zaken die het team niet krijgt toegewezen worden namelijk bij de regionale eenheden uitgevoerd.

“Beste eenheid ter wereld”

Het Team High Tech Crime werd vorig jaar door Kaspersky Labs als de beste eenheid tegen cybercrime ter wereld genoemd. Kaspersky Labs is het grootste private bedrijf ter wereld dat beveiligingssoftware ontwikkelt en verkoopt.

Alert Online 2015

Gisteren is de landelijke campagne Alert Online 2015 begonnen. In deze campagne wordt aandacht gevraagd voor veilig gedrag op internet zodat cybercrime kan worden voorkomen. Alert Online is opgezet door wetenschap, overheid en bedrijven. Meer dan 120 Nederlandse organisaties, waaronder de politie, doen mee.

Alert Online wil burgers meer informatie geven over cybercrime op internet en stimuleren dat werknemers op hun werk én thuis deze kennis toepassen. Uit onderzoek van Alert Online in 2014 blijkt dat als de cyberveiligheid op het werk goed is geregeld, werknemers ook thuis veiliger internetten. De deelnemende organisaties organiseren tijdens de campagne allerlei activiteiten voor medewerkers en klanten. Op de website van Alert Online is een overzicht te zien welke bijeenkomsten worden georganiseerd. De politie heeft op haar website een speciale pagina over Cybercrime.

De reportage over het THTC van Brandpunt is vanavond te zien om 20.25 uur op NPO 2.

Promo’s Alert Online:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.