Kwalificatiewedstrijden Europa League van AZ te zien op RTL 7 en Internet

RTL 7 gaat de kwalificatiewedstrijden van voetbalclub AZ uit Alkmaar uitzenden voor een ticket naar het hoofdtoernooi van de UEFA Europa League. Het gaat om wedstrijden vanaf de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. Naast televisiezender RTL 7 zullen de wedstrijden ook te zien zijn op het Facebook-account van AZ.

“Handen in geslagen”

AZ en RTL slaan de handen ineen waardoor de weg naar de groepsfase
van de ploeg uit Alkmaar deze zomer rechtstreeks te volgen is via RTL 7 en via het Facebook-account van AZ.

Clubs

Naast AZ zijn dit seizoen ook de Nederlandse clubs Feyenoord en Vitesse actief in de kwalificatierondes van de UEFA Europa League. RTL 7 verzekerde zich enige weken geleden met de uitzendrechten van het hoofdtoernooi voor nog eens drie seizoenen. Naast RTL 7 zendt ook betaalzender FOX Sports de beelden van het toernooi uit.

Tegenstander

Momenteel worden de wedstrijden in de eerste kwalificatierondes gespeeld en is het nog afwachten wie de tegenstander van de landskampioen van 1981 en 2009 gaat worden. AZ neemt het op donderdag 26 juli op tegen Engordany (Andorra) of FC Kairat (Kazachstan). De return in Alkmaar volgt op donderdag 2 augustus (aftrap: 20:45 uur).

Derde ronde

Mocht de ploeg van trainer John van de Brom het eerste tweeluik, 26 juli en 2 augustus, winnend weten af te sluiten, gaan ze door naar de derde kwalificatieronde (9 augustus en 16 augustus). Als ze ook deze ronde doorkomen zijn 23 en 30 augustus de play-off wedstrijden die toegang geven tot de groepsfase van het eindtoernooi.

Sociale media: