Leids college: Unity en Sleutelstad allebei representatief

lokaleomroepHet college van B en W in Leiden stelt de gemeenteraad voor om allebei de lokale omroeporganisaties die om de Leidse zendmachtiging strijden ‘representatief’ te verklaren. Dit bericht de website Sleutelstad.nl

Dat betekent dat zowel de Stichting Agglomeratieomroep Holland Centraal (Unity) als de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Sleutelstad) over een programmabeleidbepalend orgaan beschikken waarin de Leidse samenleving voldoende is vertegenwoordigd. Een voorkeur spreekt het college niet uit. Volgende maand zal de gemeenteraad dat voorstel vrijwel zeker overnemen. Een keuze wordt dan overgelaten aan het Commissariaat voor de Media in Hilversum dat zich daarbij in elk geval deels kan laten leiden door de keuzes die in enkele regiogemeenten gemaakt zullen worden.

Ook Zoeterwoude kiest geen lokale omroep
Het college van B en W in Zoeterwoude heeft vandaag besloten om aan de gemeenteraad voor te stellen geen lokale omroep te kiezen. Net als in Leiden moet ook de gemeenteraad van Zoeterwoude uiterlijk op 1 januari een advies uitbrengen over de representativiteit van de lokale omroep. Het college vindt dat allebei de aanvragers, Unity en Sleutelstad, aan alle eisen voldoen, maar wil niet zelf kiezen. Op 22 november buigt de gemeenteraadscommissie zich erover, een maand later valt in Zoeterwoude het besluit. (via Sleutelstad.nl)