Lokale omroep HOi fm na één jaar weer terug in de ether

De lokale omroep van Hellendoorn, HOi fm, is na een jaar afwezigheid weer te beluisteren via de ether. De FM-zender van de radiozender werd een jaar geleden voor de derde keer gestolen. Sinds begin mei is de lokale omroep weer ter beluisteren via 106.6 MHz in de regio Hellendoorn.

Diefstal

Op 22 maart van het vorige jaar werd de FM-zender van de lokale omroep HOi fm gestolen. De beveiligde kast waarin de zender was opgesteld was toen met geweld opengebroken en alle apparatuur was verdwenen. De radiozender was sindsdien alleen via de kabel en Internet te horen.

Derde keer

Voor de omroep was het toen de derde keer in korte tijd dat de omroep slachtoffer was geworden van diefstal en vernielingen. “En dan zit je met je handen in het haar“, zegt Jaap Calkhoven, de programmaleider van HOi fm. “We zijn een gesubsidieerde instelling en het geld voor een nieuwe zender hebben we niet zomaar op de plank liggen. Maar recentelijk is het ons toch gelukt om voldoende middelen bijeen te krijgen voor een nieuwe zender.“.

Terug in de ether

Sinds begin 2 mei is HOi fm behalve op de kabel en het internet ook weer via de ether te beluisteren op de frequentie 106.6. De omroep zegt nu afdoende maatregelen te hebben genomen om een volgende inbraak te voorkomen.