Lokale omroep Nijmegen lijkt gered door overbruggingskrediet

N1, de lokale omroep Nijmegen, lijkt voorlopig gered van een faillissement door een overbruggingskrediet. Dagblad De Gelderlander bericht dat een meerderheid van de gemeenteraad akkoord lijkt te gaan met deze financiële injectie.

Nog één kans

Hiermee krijgt de lokale omroep van Nijmegen nog één kans om zich te bewijzen. De raadsfracties zijn overtuigd van de ‘verbindende rol’ van de omroep in de stad Nijmegen. Volgende week beslist de raad over de extra bijdrage. N1 heeft in totaal om 135.000 extra gevraagd om zeker tot eind april te blijven draaien.

Exploitatietekort

Vorige week werd bekend dat de lokale omroep van Nijmegen zo goed als failliet is. Er zou bij N1 een exploitatietekort zijn van bijna 80.000 euro. Indien er geen extra geld bijkomt vanuit de gemeente dan zou de omroep failliet gaan en moet ontslag worden aangevraagd voor drie medewerkers. Zo ver lijkt het voorlopig niet te komen.

Studio Alphen

Onlangs werd de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, Studio Alphen, ook gered met een overbruggingskrediet om voorlopige te kunnen blijven uitzenden. Deze maand moet duidelijk worden of de gemeente Alphen aan den Rijn de bijdrage aan de lokale omroep structureel gaat verhogen. De lokale omroep van Dronten, RTV8, stopte zondag haar uitzendingen omdat de omroep geen extra bijdrage kreeg van de gemeente.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.