Lokale omroep RTV Kanaal 30 uit de lucht na inbraak

Lokale omroep RTV Kanaal 30 is uit de lucht na een inbraak in het pand waar de zendapparatuur is opgesteld. De lokale omroep voor Achtkarspelen en Tytsjerkeradiel is momenteel daarom niet in het hele verzorgingsgebied in de ether te ontvangen.

Inbraak en vernieling

Vanwege een brute inbraak en grove vernieling in onze uitzendlocatie op de Burgumerdaam kunnen wij niet meer uitzenden via onze beide etherfrequenties 105 en 107.8 FM. Wij balen daar ontzettend van en zijn zwaar aangeslagen en gedupeerd. We proberen zo snel mogelijk een vervangende zender te installeren. Het bestuur heeft aangifte gedaan en hoopt dat de daders gepakt worden en voor de schade verantwoordelijk kunnen worden gesteld.“, aldus de omroep.

Een zender weer in de lucht

Inmiddels is de lokale omroep weer te horen via haar zender in Tytsjerkeradiel. “We proberen ook zsm Achtkarspelen weer te kunnen bedienen“, aldus de omroep.

Lokale omroepen

Het is niet de eerste keer dat lokale omroepen de dupe zijn van diefstal en inbraak waarbij zendapparatuur werd ontvreemd of onklaar gemaakt. Zo waren eerder de lokale omroepen van Oldebroek en Hellendoorn slachtoffer van diefstal van hun FM-zender. Ook diverse regionale commerciële radiozender zijn in het verleden slachtoffer geweest van diefstal van hun zender. Hier zijn een aantal mensen voor aangehouden en met een lichte straf veroordeeld.

Sociale media:

https://www.facebook.com/rtvkanaal30/posts/1715635861900924