Lokale omroep Sleutelstad niet tevreden over nieuwe etherfrequentie

De lokale omroep van Leiden, Sleutelstad, is niet tevreden over het bereik van de toegewezen etherfrequentie in de stad Leiden.

Nieuwe frequentie

Sinds begin april van dit jaar in de lokale omroep van Leiden te horen op 107.5 MHz. De radiozender is tot op heden ook te horen via haar oude frequentie 93.7 MHz.

Lokale omroep

Sleutelstad FM was tot begin dit jaar actief als regionale commerciële radiozender voor de regio Leiden. Het Commissariaat voor de Media besloot eind vorig jaar dat Stichting Lorelei met het programma Sleutelstad aangewezen is als publieke lokale omroep.

Hierop wees Agentschap Telecom de etherfrequentie 107.5 toe aan de nieuwe lokale omroep. Sinds april van dit jaar is de radiozender te horen op de nieuwe frequentie maar tot op heden ook nog steeds via de oude frequentie 93.7 MHz.
Het was de bedoeling dat de commerciële radiozender RADIONL zou gaan uitzenden via deze frequentie.

“Frequentie voldoet niet”

Volgens de lokale omroep voldoet de nieuwe frequentie niet aan de verwachtingen. “De komende tijd wordt verder onderzocht of aanpassingen mogelijk zijn of dat alsnog een andere frequentie moet worden gevonden.”, aldus de omroep op haar website.

Nieuwe locatie

Wel verhuist de lokale omroep binnenkort van locatie met haar studio’s. Medio augustus verruilt Sleutelstad het huidige pand in de Zeeheldenbuurt voor een plek in het Tieleman & Dros Bedrijvencentrum aan de Middelstegracht 87/A in Leiden.

Belangrijkste zijn de bouw van een radio- en een televisiestudio, zodat de uitzendingen zo snel mogelijk vanuit de nieuwe plek kunnen worden verzorgd. Naast de bestaande radioprogrammering breidt Sleutelstad de activiteiten uit met de invulling van een eigen televisiekanaal dat in de Leidse regio te zien zal zijn.“, aldus de omroep op haar website.