Sleutelstad mag als lokale omroep van Leiden uitzenden op 107.5 MHz

Sleutelstad FM mag als publieke lokale omroep van Leiden gaan uitzenden op 107.5 MHz. Dit blijkt uit gegevens van Agentschap Telecom in het Nationaal Frequentieregister.

Leiden

In december van het vorige jaar werd bekend dat Stichting Lorelei met het programma Sleutelstad FM/TV mag gaan uitzenden als publieke lokale omroep van Leiden. Het Commissariaat voor de Media kwam tot deze uitkomst na een lange besluitvormingsperiode. De huidige lokale omroep in deze regio Stichting Holland Centraal (Unity.nu) is vanaf nu alleen de lokale omroep voor de gemeenten Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Frequentie

Aangezien Stichting Holland Centraal haar programma Unity FM mag blijven uitzenden voor de randgemeenten rond Leiden op 105.7 MHz moest Agentschap Telecom op zoek naar een nieuwe frequentie voor Sleutelstad FM. Deze frequentie is deze week gevonden: 107.5 MHz. Via de kabel zal de radiozender te horen zijn op 88.1 MHz.

Commerciële omroep

Sleutelstad FM zal op termijn haar uitzendingen als commerciële omroep in Leiden (via 93.7 MHz) gaan staken. De omroep maakt hiervoor gebruik van een vergunning die in handen is van de Stichting Haagse Media uit Leiden. Naast de 93.7 MHz in Leiden beschikt deze vergunninghouder ook over de frequentie 99.4 MHz te Den Haag en 99.6 MHz te Rotterdam. Via deze laatstgenoemde frequenties is sinds februari het programma van RADIONL te horen.