Lokale omroepen Nijkerk en Barneveld samen in A1 Media Groep

De lokale omroep van Nijkerk, OmroepN, en Radio Barneveld bundelen hun krachten in een nieuwe streekomroep: A1 Media Groep.

Wens van de overheid

Met deze verregaande vorm van samenwerking wordt door beide omroepen invulling gegeven aan de wens van de overheid om lokale omroepen samen te voegen tot grotere streekomroepen. Met de samenwerking voorziet de A1 Media Groep een groot deel van midden Nederland van radio, televisie en online nieuwsvoorziening.”, aldus de omroepen in een persbericht.

Medio september

Medio september zal de volledige lancering van de nieuwe vormgeving op radio, TV en internet plaatsvinden. De A1 Media Groep bestaat uit A1 Radio, A1 Regio TV en A1 Internet. Met name op het gebied van televisie en online media zal de omroep gericht gaan investeren in de technische infrastructuur, omdat de samenleving steeds meer vraagt om ‘on demand’ voorzieningen in plaats van traditionele uitzendingen.

LTMA

De nieuwsvoorziening van de A1 Media Groep wordt verzorgd door een onafhankelijke nieuwsredactie, waarmee de omroep zich vooral kan richten op het brengen van lokale en regionale evenementen. Met de diversiteit van programma’s voldoet de omroep aan de eis van de overheid om te komen tot een ‘lokaal toereikend media aanbod’ (LTMA). De A1 Media Groep is een organisatie met ruim 80 medewerkers.

VOC Centraal

Een eerdere samenwerking in de streekomroep VOC Centraal waarbij ook de lokale omroepen van Putten, Ermelo en Harderwijk waren betrokken mislukte eerder.

Video:

Tags voor dit artikel