NLPO maakt indeling 77 streekomroepen bekend

De NLPO heeft de lokale omroepen in Nederland ingelicht over de indeling van de streekomroepen in Nederland zoals is voorgesteld door de Change Board.

Meer streekomroepen

Eerder was al bekend geworden dat er meer streekomroepen komen dan de 62 omroepen zoals eerder door de stichting NLPO (Nederlandse Lokale Publiek Omroep) waren gepland. In het advies van het Change Board is plaats voor 77 streekomroepen.

Indeling

In het oorspronkelijke plan van de NLPO dat in maart van dit jaar bekend is gemaakt worden de bijna 300 zelfstandige lokale omroepen in Nederland omgevormd tot 62 streekomroepen.

Wijzigingsverzoeken

Op de in maart bekend gemaakte indeling van streekomroepen konden lokale omroepen en gemeenten een wijzigingsverzoek indienen als de omroep het om bepaalde redenen niet eens is met de voorgestelde indeling.

Change Board

Deze wijzigingsverzoeken zijn de afgelopen maanden beoordeeld door de Change Board. Dit Change Board bestond uit minimaal drie afgevaardigden vanuit de lokale omroepen, één afgevaardigde van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en één afgevaardigde van het Ministerie van OCW.

77 streekomroepen

Er is door het Change Board nu een indeling voorgesteld met 77 streekomroepen. Ten opzichte van het voorstel van eerder dit jaar zijn er in diverse regio’s streekomroepen gesplitst in kleinere streekomroepen. Daarnaast zijn er lokale omroepen van streekomroep gewisseld.

Wijzigingen

Er hebben onder andere wijzigingen plaatsgevonden in de regio Noord- en Oost Friesland, Oost Groningen, Flevoland, De Zaanstreek, Kennemerland, Twente, Amstelland, Utrecht, regio Zoetermeer, Leiden/Wassenaar, Delft/Rijswijk, Vianen, Rivierenland, Zuid-Holland Zuid, diverse regio’s in Noord-Brabant. Zeelanden Limburg.

Volgend jaar zullen de vervolgstappen rond de vorming van de streekomroepen worden besproken. De gehele indeling vind je hier.

De nieuwe overzichtskaart met de 77 Streekomroepen:

Oude overzichtskaart met 62 omroepen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.