Luistercijfers Vlaanderen: VRT Radio 2 blijft best beluisterde radiozender

VRT Radio 2 blijft ook in de periode mei-augustus van dit jaar de best beluisterde radiozender van Vlaanderen met een marktaandeel van 29,80 procent. Dit blijkt uit cijfers van CIM (Centrum voor Informatie over de Media) over deze periode.

Studio Brussel

Studio Brussel, de jongerenzender van de VRT, behaalde minder goede resultaten in deze meetperiode. De radiozender behaalde een marktaandeel van 9,2 procent. In de vorige meetperiode was dit nog 11,50 procent. Vlamingen wisten de radiozender MNM wel beter te vinden in deze meetperiode. MNM steeg van 10,3% naar 11,1%.

Qmusic

Qmusic is de tweede grootste radiozender met een marktaandeel dat in de periode mei-augustus steeg van 11,8% naar 13,4%. Zusterzender Joe van mediabedrijf DPG Media behaalde een marktaandeel van 9,12 procent.

Wallonië

In het Franstalig landsgedeelte staat Nostalgie op kop met 17,10 procent marktaandeel. De commerciële radiozender Radio Contact steeg naar de tweede plek in Wallonië met een marktaandeel van 15,85 procent. De publieke radiozender RTBF Vivacité behaalde met 12,99 procent de derde plaats.

Alle cijfers vind je hier