De Luizenmoeder scoort ook op NPO Start hoge kijkcijfers

De serie De Luizenmoeder (AVROTROS) doorbreekt ook op NPO Start alle records. De eerste zes afleveringen zijn inmiddels 5,3 miljoen keer bekeken via de on demand dienst van de publieke omroep. Dit bericht de NPO in een persbericht.

Meest teruggekeken

De eerste aflevering spant met 1,3 miljoen streamstarts de kroon en is daarmee de meest teruggekeken uitzending op NPO Start sinds de on demand dienst in juli vorig jaar werd gelanceerd. D

“Cijfers passen bij de groei”

De goede cijfers van de Luizenmoeder op NPO Start passen bij de groei die deze on demand dienst laat zien aldus de publieke omroep in haar persbericht. Bedroeg het totaal aantal gestarte uitzendingen (stream starts) afgelopen zomer nog ongeveer 4 miljoen per week, afgelopen week werd dit aantal meer dan verdubbeld tot ruim 9,5 miljoen.

“Geweldig”

Shula Rijxman: “Het is geweldig hoe snel NPO Start zo veel kijkers weet te trekken. Het bewijst dat het niet alleen moet, maar ook gewoon kan: een mooie eigen, Nederlandse etalage bouwen en daar mensen warm voor maken.

Televisie

Ook via de lineaire televisie scoort De Luizenmoeder van omroep AVROTROS goede kijkcijfers. De omroep heeft inmiddels een tweede seizoen aangekondigd.