Meer dan een miljoen kijkers voor kampioensduel op FOX Sports

De kampioenswedstrijd PSV – Ajax is zondagmiddag door 1.061.000 mensen bekeken. Daarmee passeert FOX Sports voor het eerst de grens van een miljoen kijkers voor een live wedstrijd.

Landskampioen

PSV won gisteren met 3-0 van Ajax. Door de winst van PSV op de directe concurrent Ajax is de club uit Eindhoven voor de 24e keer landskampioen van de Nederlandse Eredivisie geworden.

Oude record

De 1.061.000 kijkers is een nieuw record voor de sportzender. Het oude record stond op naam van de eerdere ontmoeting tussen Ajax en PSV dit seizoen. Die wedstrijd trok 989.000 kijkers.

Boven de miljoen

Gisteren keken er op FOX Sports Eredivisie 1 gemiddeld 925.000 (SKO, 6+) fans naar PSV – Ajax. Op FOX Sports Eredivisie 5 keken er tegelijkertijd gemiddeld nog eens 103.000 (SKO, 6+). Via FOX Sports GO, de service waarmee abonnees ook live kunnen kijken via online of mobiel, keken gemiddeld 33.000 mensen live naar de wedstrijd.

Formule 1

Ziggo Sport haalde zondagochtend ook goede kijkcijfers met de uitzending rond de Formule 1 Grand Prix in China. Via het kanaal Ziggo Sport keken 784.000 liefhebbers naar de race.

Eredivisie

De hoogste kijkcijfers werden gisteravond behaald door NOS Studio Sport met de samenvattingen van de Eredivisie. Bijna 2,3 miljoen Nederlanders keken met het bord op schoot naar een uitgebreide samenvatting van PSV-Ajax.