Mexico FM hervat uitzendingen exclusief via Internet

De radiozender Mexico FM uit Den Bosch heeft haar uitzendingen deze week weer hervat. De radiozender is nu alleen te horen via Internet.

DAB+

Eind mei van dit jaar staakte de radiozender uit Den Bosch haar uitzendingen via Internet en de digitale ether (DAB+). Mexico FM maakte tot eind mei gebruik van het digitale ethernetwerk van de commerciële netwerkaanbieder MTVNL. Via deze dekking had de radiozender met aandacht voor Nederlandstalige muziek digitale etherdekking in grote delen van Noord-Brabant.

Kosten te hoog

De kosten voor het uitzenden via DAB+ bleken echter te hoog voor de inkomsten die het opleverde: “Het uitzenden via DAB+ heeft helaas niet gebracht wat ervan verwacht werd. De kosten van de zenders wogen niet af tegen de inkomsten via sponsoring, het staat allemaal nog teveel in de kinderschoenen en de verkoop van DAB radio’s wil nog niet echt van de grond komen. Door het uitblijven van sponsors zijn wij genoodzaakt er helemaal mee te stoppen”, aldus de radiozender eind mei.

Internet only

Inmiddels zijn de uitzending via Internet weer hervat en is de radiozender weer wereldwijd online te horen. De uitzendingen zijn hier te beluisteren.

Geschiedenis

Mexico FM heeft een piratenverleden in de regio Den Bosch en heeft eerder legaal uitgezonden via de FM in de regio Den Bosch. Deze uitzendingen werden in 2010 gestaakt. In 2016 is de zender gestart met uitzendingen via de digitale ether (DAB+) in de regio Noord-Brabant.

De uitzendingen werd eind 2016 tijdelijk onderbroken maar eind mei van dit jaar werd er definitief de stekker uit getrokken. Via het digitale ethernetwerk van MTVNL wordt sindsdien nog wel het kanaal met Mexico FM uitgezonden in Noord-Brabant maar hierop zijn geen uitzendingen meer te horen.

Sociale media:

https://www.facebook.com/MexicoFm/posts/1335870313115679