Museum COMM sluit 20 juli haar deuren voor bezoekers

Museum COMM in Den Haag sluit op 20 juli aanstaande haar deuren voor individuele bezoekers. Het museum gaat een intensieve samenwerking aan met Beeld en Geluid in Hilversum.

Dicht voor bezoekers

Deze intensieve samenwerking heeft tot gevolg dat het museum vanaf 20 juli niet meer toegankelijk is voor individuele bezoekers. Het museum heropende in november 2017 haar deuren na een grondige verbouwing. Het museum kampte daarna met financiële problemen en tegenvallende bezoekersaantallen. Het museum gaat nu niet meer verder als zelfstandig museum.

Overeenkomst

Beeld en Geluid en COMM hebben afgelopen dinsdag 2 juli een overeenkomst getekend, waarin de bestuurlijke samenwerking tussen COMM en Beeld en Geluid wordt bekrachtigd. Het bestuur van COMM wordt ingevuld door de bestuurder van Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer. Tom De Smet van Beeld en Geluid wordt de algemeen directeur. De huidige directeur Adriaan Wagenaar en adjunct-directeur Sarah-Jane Earle worden respectievelijk zakelijk directeur en hoofd museale zaken.

Nieuwe programmering

Samen met de medewerkers van COMM wordt intensief gewerkt aan een nieuwe programmering. “COMM wordt een plek waar publiek, scholen, onderzoekers en professionals mediabronnen kunnen raadplegen, met elkaar in debat kunnen gaan en bijvoorbeeld workshops kunnen volgen. De collectie van COMM wordt beheerd in Den Haag en zal in zowel Den Haag als in Hilversum als bron voor verhalen en programmering worden gebruikt. De museumfunctie van COMM krijgt hierdoor een andere invulling.“, aldus het museum in een persbericht.

Sluiting

COMM sluit op 20 juli aanstaande de deuren van zijn museum voor individuele bezoekers. De zalen van het gebouw blijven geopend voor de verhuur van zakelijke vergaderingen en events. In het najaar 2019 zal gestart worden met de nieuwe programmering. Het museum stond eerder bekend als het Museum voor Communicatie en daarvoor het PTT-museum .

Sociale media: