Nieuwe televisiezender RTL Z van start

De nieuwe televisiezender van RTL Nederland, RTL Z, is vanochtend gestart met haar uitzendingen. De financieel-economische nieuwszender is te zien via de providers Ziggo KPN en Vodafone.

RTL Z

De programmering van RTL Z is op werkdagen tot 18.00 uur min of meer gelijk als tot afgelopen vrijdag op RTL 7. Na 18.00 uur wordt het dagelijkse Z Today uitgezonden, gevolgd door een documentaire en om 21:30 uur de talkshow Van Liempt Live. Om 22:30 uur zijn er specials, gevolgd door Z Talks, waarna de zender ‘s nachts Van Liempt Live herhaalt.  In het weekend worden de talkshows eveneens herhaalt, evenals de specials, documentaires en op zondag overdag RTL Late Night.

Geen RTL Z op RTL 7

RTL 7 stopt met ingang van vandaag met het doorgeven van RTL Z tijdens haar dagprogrammering Tot 09.00 uur is er een homeshopping-programma te zien, gevolgd door herhalingen van de Pfaffs, My Name is Earl, How I met your mother, Cops, Operations Repo, Stop! Politie en Flodder.

KPN, Ziggo en Vodafone

RTL Z is met ingang van vandaag te zien bij providers KPN, via het product Interactieve televisie op kanaal 11 en kanaal 731 (HD-kwaliteit), Ziggo (kanaal 12 in SD en HD-kwaliteit) en Vodafone (kanaal 11). Zowel bij KPN als bij Ziggo heeft dit gezorgd voor de nodige verschuiven in de zenderlijsten. Bij Ziggo was op 1 september al een start gemaakt met de stoelendans op de zenderlijst. Ook bij KPN zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd per vandaag. Comedy Central komt is verhuist van kanaal 11 naar kanaal 12, Nickelodeon is verplaatst van kanaal 12 naar 13, MTV is vanaf nu te vinden op kanaal 20 (was 13) en de Zender van de Maand is verplaatst naar kanaal 26 (was 20).

Geen RTL Z voor andere providers

Aanbieders als Tele2, Online, Canal Digitaal, KPN Digitenne, Delta Kabel, KabelNoord, Caiway en kleinere operatoren hebben nog geen overeenstemming met RTL Nederland, waardoor diens abonnees per vandaag geen RTL Z meer kunnen kijken. Via Internet is nog wel een livestream beschikbaar om overdag de programma’s van RTLZ te kunnen bekijken.

rtlz

Promo

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.