NLZIET nu ook te bekijken via Android TV-platform

NLZIET, de gezamenlijke streamingdienst van NPO, RTL en Talpa heeft vandaag een app voor Android TV gelanceerd. De app werd al enige tijd getest door een aantal gebruikers. Vandaag is de officiële versie gelanceerd.

Smart-tv’s

Het Android TV-platform wordt gebruikt op veel populaire smart-tv’s, waaronder Philips en Sony. Daarnaast is de NLZIET-app ook beschikbaar op diverse Android TV-mediaspelers, zoals de NVIDIA Shield.

Aanbod

NLZIET biedt haar abonnees toegang tot het reclamevrije on demand aanbod van RTL XL, NPO Start Plus en KIJK. Daarnaast biedt NLZIET live en replay streams aan van de zenders NPO 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, RTL Crime, RTL Lounge, RTL Telekids en RTL Z, SBS6, Disney XD/Veronica, Net5, SBS9 en TV 538.

“Nog toegankelijker”

Niels Baas, directeur van NLZIET: ‘We zijn continue bezig om het online televisie-kijken nog toegankelijker te maken. Naast de smartphone, tablet en connected tv-apps brachten we afgelopen maanden ook apps uit voor Apple TV en PlayStation 4. Tevens hebben we extra televisiezenders toegevoegd, waarmee we een online alternatief zijn voor het vaste tv-abonnement.

Eerder al bracht de dienst een App uit voor Apple’s Apple TV en Sony’s Playstation. Daarnaast is de dienst natuurlijk te bekijken via smartphones en tablets die werken op Apple’s iOS of Android.