NOS: Supersportzondag met Tour de France, Wimbledon en meer

Vandaag, zondag 16 juli, is door de NOS betiteld tot ‘Supersportzondag’ met ondere de Tour de France, de mannenfinale op Wimbledon, de WK zwemmen en de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen op het EK vrouwenvoetbal. “Met maar liefst twaalf uur live topsport is er met recht sprake van een Supersportzondag’.”, aldus de NOS in een persbericht.

WK Zwemmen

De Supersportzondag bij de NOS start om 10.00 uur in het Balatonmeer in Boedapest met de 10 kilometer open water voor vrouwen. Regerend olympisch kampioene Sharon van Rouwendaal is een van de deelnemers op die afstand. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen op het digitale themakanaal NPO Sport en NOS.nl.

Tour de France

Op NPO 1 is er om 14.10 uur een live verslag van de vijftiende etappe in de Tour de France. Het wielerpeloton start de finaleweek van de Ronde van Frankrijk met een rit van 189,5 kilometer tussen Laissac-Sévérac l’Eglise en Le-Puy-en-Velay.

Wimbledon

Om 15.00 uur start de mannenfinale op Wimbledon. De apotheose van het Britse grandslamtoernooi is live te zien op NPO 2.

Beslissende fase

Rond de klok van 18.00 uur wordt het schakelen voor de sportliefhebber die niets wil missen. Het is goed mogelijk dat de finish van de Tour de France (NPO 1) en de beslissende set bij de Wimbledonfinale (NPO 2) samenvallen met de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen op het EK vrouwenvoetbal, om 18.00 uur.

Schakelen

Na de finish in de Tour schakelt NPO 1 over naar het Nederlands elftal, terwijl de hele wedstrijd van Oranje ook rechtstreeks wordt uitgezonden op NPO Sport. De andere EK-wedstrijd uit de poule van Oranje, tussen Denemarken en België (20.45 uur), is eveneens op het digitale sportkanaal te zien.

Andere Tijden Sport

Naast live-sportwedstrijden zijn er zondag ook nog andere sportuitzendingen. Om 13.10 uur op NPO 1 blikt Andere Tijden Sport terug op de verrassende overwinning van Peter Winnen op Alpe d’ Huez van 1981. Om 21.10 uur nemen Dione de Graaff en Herman van der Zandt in De Avondetappe samen met de gasten aan tafel de dag door. De sportzondag wordt afgesloten met Sportjournaal Laat om 23.50 uur.

Het complete sportprogramma van de NOS vind je hier.