NPO 3FM sluit decennium af met Jaren 10-Daagse

NPO 3FM blikt tot en met 29 november terug op het afgelopen decennium met ‘De Jaren 10-daagse’. Tien dagen lang wordt iedere dag een ander jaartal behandeld, oplopend van 2010 tot en met 2019. Aan het eind van elke dag viert 3FM oud en nieuw met dj’s Eva Koreman en Kevin van Arnhem om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Muziek en meer

In de hele programmering wordt aandacht besteed aan de Jaren 10-daagse. In de ochtendshow van Sander Hoogendoorn spelen 3FM Talents covers van nummers uit het jaar van die dag. Mark en Rámon laten tijdens de Jaren 10-daagse iedere dag de beste Mama Appelsapjes uit dat jaar horen. Luisteraars kunnen op de beste Mama Appelsapjes stemmen van het afgelopen decennium. Deze wordt aan het eind van de week bekend gemaakt.

Als afsluiter van de dag is er een ‘eindejaarsmix’ met de lekkerste nummers uit dat jaar, waarbij dj Mike Mago op vrijdag 29 november de afsluiter is met zijn eigen eindejaarsmix van het afgelopen decennium. Dit zijn slechts een paar highlights van wat er tijdens de 10-Daagse gaat gebeuren.

3voor12 Radio

Tijdens de 10-daagse is er in 3voor12Radio aandacht voor de winnaars van de 3voor12 Award en Song van het Jaar uit het afgelopen decennium en worden de beste live-opnames van 3voor12 uitgezonden. Atze de Vrieze komt samen met de redactie van 3voor12 met ‘De Rewind podcast’, een podcastserie waarin Nederlandse artiesten vertellen hoe het hen lukte om mee te spelen op het wereldtoneel van de jaren ’10.

Luisteren

De radiozender is landelijk te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.