NPO Radio 5 start aangepast programma op 747 kHz

Drie dagen voor de afschakeling van haar middengolfzenders is NPO Radio 5 begonnen met een aangepast programma op de middengolffrequentie 747 kHz. Op de middengolffrequentie 1251 kHz (Zuid Limburg) is nog wel het reguliere programma van NPO Radio 5 te horen.

Aangepast programma via 747 kHz

Vanaf dinsdag 1 september staakt NPO Radio 5 haar uitzendingen op de middengolf definitief. In de komende dagen worden luisteraars van NPO Radio 5 die nog naar de middengolf luisteren actief opgeroepen om een andere ontvangstmethode te kiezen. Via de middengolffrequentie 747 kHz, die in vrijwel geheel Nederland is te ontvangen, is sinds vandaag een aangepast programma te horen. De reguliere programmering van NPO Radio 5 is vervangen door non-stop muziek afgewisseld met informatie rond de afschakeling. Luisteraars via de middengolffrequentie op 1251 kHz (Zuid-Limburg) krijgen deze boodschappen echter niet te horen. Via deze frequentie is nog steeds het reguliere programma van NPO Radio 5 te horen.

Einde middengolf

Op maandag 31 augustus, de laatste dag dat NPO Radio 5 via de middengolf uitzendt, zullen de spotjes in frequentie worden verhoogd. In de nacht van maandag op dinsdag worden de middengolfzenders definitief uitgeschakeld. Luisteraars van NPO Radio 5 zullen dan via kabel, Digitenne, satelliet, Internet of DAB+ de radiozender moeten gaan ontvangen. Luisteraars van NPO Radio 5 zijn de laatste weken uitgebreid voorgelicht over het stoppen van de middengolf-uitzendingen. Vorige week zond NPO Radio 5 de zogenaamde ‘omschakelweek’ uit waarin veel aandacht is besteed aan het stoppen van de uitzendingen via de middengolf.

DAB+

Het aangepaste programma dat momenteel via de middengolffrequentie 747 kHz is te beluisteren is ook te beluisteren via DAB+. Hiervoor dient men af te stemmen op het kanaal van NPO Test van het DAB+-pakket van de NPO. De reguliere programmering van NPO Radio 5 is ook via DAB+ te ontvangen en ook via Internet.

Informatieboodschap op NPO Radio 5 / 747 kHz:

Interview met NPO Radio 5 zendermanager Jurre Bosman (via Medialand / Studio Alphen) over afschakeling middengolf:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-jurre-bosman-radio-5-en-de-middengolf

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.