Omroep BNNVARA in gesprek met DJ Rob Stenders

DJ Rob Stenders is in gesprek met BNNVARA om programma’s te kunnen blijven maken op NPO Radio 2. Dit zei Gerard Timmer, directeur bij BNNVARA zondag in het radioprogramma De Perstribune (Omroep Max).

Vertrek

Rob Stenders vertrekt bij de omroep AVROTROS en verliest daarmee ook zijn radioprogramma’s op NPO Radio 2. Stenders maakte bij NPO Radio 2 de radioprogramma’s Stenders’ Platenbonanza en One Night Stenders. Daarnaast zou Stenders ook zijn werkzaamheden stoppen bij de publieke themazender NPO 3FM KX Radio.

DJ Annemieke Schollaardt volgt Stenders op NPO Radio 2. Zij zal vanaf 1 september week elke werkdag te horen zijn tussen 14-16 uur op de publieke radiozender.

Talpa Radio

Afgelopen vrijdag gaf Stenders nog aan dat Talpa Radio (538, Veronica, Sky Radio en Radio 10) interesse had getoond om de DJ binnen te halen. Talpa Radio liet echter weten dat daar geen sprake van is.

“Geen interesse”

“Rob Stenders heeft Talpa Radio benaderd, in tegenstelling tot wat hij beweert. Er zijn gesprekken geweest tussen Stenders en mij als radiodirecteur, op zijn initiatief. We hebben de opties besproken, maar er is vanuit ons geen interesse meer.”, aldus Dave Minneboo, radiodirecteur Talpa Radio, in een reactie op de uitspraken van Stenders.

Gesprekken met BNNVARA

Stenders wil graag programma’s bij BNNVARA maken, bevestigde Timmer zondag in het radioprogramma De Perstribune op NPO Radio 1: “Er vinden nu gesprekken plaats met de directie van NPO Radio. Wij zouden het fantastisch vinden. We nemen hem graag op in BNNVARA-huize, maar we hebben niet zelf een radiozender. Het is aan NPO Radio om daar een besluit over te nemen.“, aldus Timmer.

Sociale media: