“Unity FM/TV onterecht lokale omroep Leiden”

lokaleomroepDe keuze van het Commissariaat voor de Media om de Stichting Holland Centraal (dat uitzendt onder de naam Unity FM/TV) aan te wijzen als lokale omroep voor de regio Leiden lijkt nog een staartje te krijgen.  De Stichting Lorelei (Sleutelstad FM) vindt dat het Commissariaat voor de Media onterecht Unity FM/TV heeft aangewezen als lokale omroep voor de Leidse regio voor de komende vijf jaar.

 

Lorelei/Sleutelstad FM viel bij de keuze van het Commissariaat af als lokalo voor de Leidse regio maar gaat nu in beroep tegen deze keuze en heeft volgens het Leidsch Dagblad een bezwaarschrift ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

Aanvraag Holland Centraal/Unity FM niet compleet
Volgens Lorelei/Sleutelstad had het Commissariaat de aanvraag van Holland Centraal/Unity niet eens in behandeling mogen nemen. De aanvraag was op de deadline incompleet en dus ongeldig, stelt Lorelei tegenover het Leidsch Dagblad. Daarnaast zou het PBO (Programma Beleidsbepalend Orgaan) van Holland Centraal/Unity niet in orde zijn en zou het Commissariaat voor de Media fouten hebben gemaakt bij het volgen van de procedure voor de keuze van de machtiging voor Holland Centraal/Unity. 

Unity FM/TV
Begin juni maakte het Commissariaat voor de Media na een lange procedure bekend dat de Stichting Holland Centraal (Unity FM/TV) de komende vijf jaar is aangewezen als publieke lokale omroep voor gemeenten Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Naast Unity FM/TV was ook de Stichting Lorelei (Sleutelstad FM) in de race voor de machtiging. Sleutelstad FM zendt nu al uit in de Leidse regio als commerciĆ«le omroep via etherfrequentie 93.7 Mhz en de kabel.