Radio Bloemendaal weer op vol vermogen via de middengolf

Radio Bloemendaal kan dit weekeinde weer uitzenden met haar volledige vermogen van 500 Watt op de middengolf. Dit heeft de radiozender vandaag bekend gemaakt.

Tijdelijke zender defect

De radiozender moest afgelopen zondagavond haar uitzendingen via de middengolf staken omdat de tijdelijke zender defect was geraakt. Deze tijdelijke zender werd gebruikt omdat de normale zender niet gebruikt kon worden. Dit had te maken met het feit dat één van de zendmasten van Radio Bloemendaal tijdens een storm in januari was geknakt.

Nieuwe antenne

Nadat een nieuwere kortere antenne was gebouwd kon de radiozender eind februari weer uitzenden op de middengolf. Door de aangepaste lengte van de antenne kon er echter geen gebruik worden gemaakt van de normale zender van 500 Watt en werd er een tijdelijke zender ingezet. Deze tijdelijke zender raakte zondagavond echter defect.

Op vol vermogen

Inmiddels is het gelukt om de normale zender van 500 Watt weer in de lucht te krijgen aldus de radiozender op haar website: “Na het trieste bericht van afgelopen zondag, nu een goed bericht zo vlak voor de Paasdagen. We zijn weer in de lucht met onze 500 Watt zender, dus weer te beluisteren via de radio in een groot gebied“.

Luisteren

Radio Bloemendaal is een groot gebied rond Bloemendaal te ontvangen op de middengolf. Daarnaast is de radiozender wereldwijd te beluisteren via Internet.