Radio- en televisiezenders in het teken van festivals

Komend weekeinde vinden er diverse popfestivals plaats in binnen- en buitenland. In Nederland staan onder andere de festivals Down the Rabbit Hole, Parkpop en Concert at SEA op het programma. Ook staan er grote buitenlandse festivals op het programma als Glastonbury in Engeland en Rock Werchter in België. Diverse radio- en televisiezenders besteden uitgebreid aandacht aan deze festivals.

Down the Rabbit Hole

De Nederlandse Publieke Omroep doet uitgebreid verslag van het festival Down the Rabbit Hole via NPO 3, NPO 101, 3 FM en VPRO’s 3voor12. Down the Rabbit hole wordt voor de tweede keer georganiseerd en vindt wederom plaats in Ewijk. Zaterdag en zondag zijn er de tv-uitzendingen gepresenteerd door Eric Corton en Tomas Delsing, met interviews, sessies en natuurlijk concerten. Zondagavond kun je het festival volgen via 3FM. Op vrijdag en zaterdag is het festival te volgen via 3FM Alternative. 3FM Alternative is te volgen via DAB+ (kanaal 12C) en Internet. Op de website van VPRO’s 3 Voor 12 is een spoorboekje te vinden met de uitzendingen.

Concert at SEA

De Brouwersdam in Zeeland is op vrijdag en zaterdag weer het decor van het festival Concert at SEA. Op vrijdag- en zaterdagavond doet 3FM live verslag van dit festival met uitzendingen van 19.00 – 01.00 uur op vrijdag en 18.00 – 00.00 uur op zaterdag.

Parkpop

Op zondag vindt het grootste gratis popfestival van Europa plaats: Parkpop in het Zuiderpark in Den Haag. Omroep West brengt tussen 15.00 en 21.30 uur live-verslag uit op TV West. De rest van de avond is er een samenvatting te zien. Er wordt ook teruggekeken op optredens de avond voor Parkpop; tijdens Night at the Park.

Rock Werchter

In België vindt het festival Rock Werchter plaats van vandaag tot en met zondag. Dit festival is live te volgen via de radiozender VRT Studio Brussel. Studio Brussel zal tot en met zondag live uitzenden vanuit Werchter. De uitzendingen zullen beginnen om 13:00 uur en eindigen om 02:00 uur. Studio Brussel is te ontvangen via FM (in Zuid-Nederland), diverse analoge en digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.. Ook VRT Canvas zal verslag doen vanaf Rock Werchter. Elke avond begint dit verslag om 20:40 uur en zal eindigen om 22:45 uur.  Op zondag wordt er uitgezonden vanaf 20:15 uur tot en met 23:20 uur.

Glastonbury

Een van de grootste popfestivals ter wereld is Glastonbury in Engeland. Het festival is het hele weekend live te volgen via de radio- en televisiezenders van de BBC. De BBC zal op diverse radiozenders meer dan vijftig uur radio maken vanaf Glastonbury. Hiervoor worden de radiozenders BBC Radio 1, Radio 1 Xtra, Radio 2 en BBC 6 Music ingezet. Deze radiozenders zijn te ontvangen via diverse digitale pakketten en wereldwijd via Internet. Ook op televisie is er uitgebreid aandacht bij de BBC voor Glastonbury. Een overzicht van de uitzendingen van de BBC is te vinden via de website van de BBC.

Haags tintje Glastonbury

Het Haagse Laaktheater staat dit weekeinde met het project ‘The Gemeenschap’ op Glastonbury. De voorstelling gaat over macht en is ontstaan uit  een samenwerking met het Arcola Theatre in Londen. Vanuit beide theaters zijn workshops georganiseerd over macht. Met bewoners in Londen en Den Haag is gepraat over wat macht met je doet en hoe macht over jezelf eruit ziet en voelt. De verhalen van deze workshops vormen het startpunt van de voorstelling.  ‘The Gemeenschap’ wordt gespeeld door amateuracteurs verbonden aan het Arcola Theatre. Van het maakproces en de voorstellingen op het Glastonbury Festival wordt een documentaire gemaakt die in september in beide theaters tegelijkertijd vertoond zal worden.