Radio JND gaat uitzenden via FM-frequentie RADIONL Kids

Vanaf 22 december is Radio JND in de regio Eindhoven naast 93.2 MHz ook te horen op 93.6 MHz in de ether. De radiozender gaat de frequentie in gebruik nemen die momenteel nog wordt gebruikt door RADIONL Kids.

RADIONL Kids stopt via FM en DAB+

De regionale commerciële radiozender RADIONL Kids maakte vorige week bekend te gaan stoppen met haar uitzendingen via FM in de regio Eindhoven (93.6 MHz) en via DAB+ in heel Zuid-Nederland. Vanaf morgen, donderdag 20 december, worden deze uitzendingen gestaakt. De radiozender gaat wel door via Internet.

Radio JND breidt uit

Radio JND is sinds april 2017 te ontvangen via de FM in de regio Eindhoven op 93.2 MHz door de frequentie van Radio Decibel over te nemen. “Nu is het tijd voor weer een grote stap, zodat een groot deel van Brabant Radio JND kan ontvangen via de ether. Vanaf 22 december 2018 is Radio JND ook te ontvangen op 93.6 FM“,aldus de radiozender.

Groter bereik

Met deze stap is Radio JND in staat aan de vraag te voldoen van luisteraars in de regio van ’s-Hertogenbosch en Tilburg. De luisteraars in deze gebieden konden JND alleen nog maar op DAB+ en online ontvangen. “Mede door het unieke format en de frisse programmering groeit het luisteraantal nog steeds gestaag. Naar verwachting zal deze uitbreiding op FM zeker een grote groei op gaan leveren.”, aldus de radiozender. Via DAB+ is (en blijft) de radiozender in heel Zuid Nederland te ontvangen via kanaal 7A en 9C.