Radio Seabreeze keert terug naar oude uitzendlocatie

De middengolfzender Radio Seabreeze keert terug naar haar oude uitzendlocatie: het Aquaverium te Grou. Dit bericht de radiozender op haar website. De radiozender zendt uit in Friesland via de ether via 1395 kHz en wereldwijd via Internet.

Locatie gesloten

Vorig jaar april werd bekend dat Radio Seabreeze haar antenne op het dak van het Aquaverium te Grou moest verlaten. Het Aquaverium zou op termijn haar deuren sluiten en moest de radiozender op zoek naar een nieuwe uitzendlocatie. Deze locatie werd gevonden in Akkrum. Op een silo bij een boerderij kon de antenne worden geplaatst.

Nieuw huurcontract

Het Aquaverium is echter sinds kort weer geopend en de radiozender kan terugkeren naar de oude uitzendlocatie. “Omdat deze locatie zo ontzettend efficiënt voor het radiosignaal is, verwachten we op de oude sterkte van voorheen terug te kunnen keren. Komende zaterdag, 23 november, zullen we de zender gaan verplaatsen van de IJsboerderij boereiis in Akkrum naar Grou. Van het AT hebben we inmiddels de gewijzigde vergunning ontvangen.”, aldus de radiozender op haar website.

Radio Atlantis

Seabreeze AM begon in juni 2016 maar haar uitzendingen via de middengolf onder de naam Radio Atlantis. De radiozender was één van de eerste radiozenders die gebruik ging maken van een zogenaamde kleinvermogen middengolf-vergunning. In september 2016 maakte de radiozender een doorstart onder de naam Seabreeze AM.