Radio Veronica stopt met online radiozender Wave Radio

Radio Veronica stopt met de online radiozender Wave Radio. Dit heeft Wave Radio bekend gemaakt via haar sociale media kanalen.

Geschrapt

Een reden voor het stoppen wordt niet genoemd door de radiozender. Eerder al werden door Radio Veronica,onderdeel van Talpa Radio, de themazenders Comedy Radio, Flower Power Radio en Veronica Drive in Show geschrapt. Toen was de reden dat de genoemde themazenders “het hoofdmerk niet zouden versterken”.

Sinds januari 2016

Wave Radio werd op 22 januari 2016 gelanceerd. Op het online radiostation waren 24 uur per dag, 7 dagen per week de “beste en nieuwste pop-, rock- en alternatieve muziek te horen”.

DJ’s

Jantien van Tol was verantwoordelijk voor de radiozender. In de periode augustus 2016 tot en met februari 2017 waren er ook ook gepresenteerde programma’s te horen op de online radiozender. Onder ander Tessa Mol, Marc Berg en Mart Meijer presenteerde er programma’s. Sinds februari van dit jaar is er alleen non-stop muziek te horen op de radiozender. Binnenkort stopt de zender helemaal.

Talent

Jantien van Tol is momenteel verantwoordelijk voor het opleidingstraject onder de naam Talpa Radio Campus. De verwachting is dat Talpa Radio ook een apart (online) radiokanaal gaat starten onder de naam XM The Talent Station. Hiervoor heeft Talpa Radio inmiddels toestemming ontvangen van het Commissariaat voor de Media.

Radiozenders

Radio Veronica blijft actief op Internet met de online themazenders RockRadio, Hitadio, 80’s Hits, 90’s Hits, 00’s Top 500 en Top 1000 Allertijden. Een overzicht van alle livestreams van Radio Veronica vind je hier.

Sociale Media:

https://www.facebook.com/waveradionl/posts/741531692700794