RadioDay 2015 live te volgen op Radio Extra Gold

Vandaag wordt in museum RockArt in Hoek van Holland de RadioDay 2015 georganiseerd. Het evenement is live te beluisteren via Radio Extra Gold.

Opzet gewijzigd

De opzet van de jaarlijkse radio-happening is wel gewijzigd. Er is voor gekozen om het ene jaar een nationale radiodag te houden en het jaar daarop een grote internationale Radio Day. Dit jaar is er een nationale dag, gericht op Nederland en België en dus iets beperkter in omvang dan voorgaande jaren. De RadioDay organisatie heeft een aantal oud-zeezendeer DJ’s uitgenodigd die de sfeer van vroeger laten herleven. Nog éénmaal presenteren zij een programma in de stijl zoals ze dat ook deden in de jaren ’70 en ’80.

Radio Monique

Dit jaar zal de zeezender Radio Monique een centraal rol spelen tijdens de dag die natuurlijk geheel in het teken van radio staat. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de publieke popzender Hilversum 3/Radio 3 die dit jaar 50 jaar bestaat. Zeven bekende radio dj’s maken vanuit de gerestaureerde Veronica-studio in het museum een programma.

DJ’s

De radio DJ’s die live radio gaan maken vanuit museum RockArt in Hoek van Holland zijn Wim de Groot, Ferry Eden, Ad Roberts, Wim de Valk, Ronald van der Vlught en Elly van Amstel. Daarnaast zal er een interview zijn met de auteur van het boek over het vijftig jarig bestaan van Radio 3: Arjan Snijders. Buiten de DJ’s is ook het Museum RockArt te bekijken. Daar staan ook diverse zeezenderattributen. Tevens is daar nu nog de tentoonstelling 50 jaar Top 40 te zien.De entree voor de Radio Day bedraagt 10 Euro.

Radio Extra Gold zal de hele RadioDay live uitzenden tussen 11.00 en 18.00 uur. Radio Extra Gold is wereldwijd te beluisteren via Internet.

Interview met organisator van Radioday 2015, Jan-Fré Vos in Medialand / Studio Alphen:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-jan-fre-vos-over-radioday-2015

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.