RADIONL blijft te horen via DAB+ in Zuid-Nederland

De regionale commerciële radiozender RADIONL blijft te horen via de digitale ether (DAB+) in Zuid-Nederland via het bovenregionaal-kavel op kanaal 7A.

Regiogerichtheid

De radiozender stopte vrijdag haar uitzendingen via de FM-frequentie 95,3 MHz in Cuijk. Door de strengere regiogerichtheidseisen zegt de radiozender het kavel in Cuijk niet meer te kunnen exploiteren. De FM-frequentie in Cuijk geeft automatisch de plicht op het uitzenden van het signaal via de digitale ether op kanaal 7A in Zuid Nederland. Momenteel zendt RADIONL twee edities uit via het digitale kavel op kanaal 7A: RADIONL Editie Brabant en Editie Gelderland.

DAB+

Nico Silvius geeft tegenover deze website aan dat RADIONL met één editie te beluisteren blijft via het DAB+-kavel in Zuid-Nederland. De editie RADIO NL Brabant is inmiddels stopgezet via de digitale ether in Zuid-Nederland. De editie Gelderland blijft te beluisteren via DAB+ in Zuid Nederland aangezien voor dit kanaal een productieovereenkomst gesloten met de Oostelijke Media Groep B.V die digitale capaciteit heeft gehuurd op kanaal 7A. Het gaat hierbij op DAB+-capaciteit die in september vorig jaar is verdeeld door het Agentschap Telecom en geen verplichte koppeling heeft met een FM-kavel.

FM

Momenteel is er op de FM-frequentie in Cuijk op 95,3 MHz geen programma meer te horen van RADIONL. De verwachting is dat komende week de FM-zender uit de lucht wordt gehaald.

Vergunning loopt af

De vergunning voor deze frequentie (kavel B31) in Cuijk liep sowieso op 1 september 2017 af als gevolg van een uitspraak van College van Beroep voor het bedrijfsleven. Momenteel loopt er een veilingprocedure voor dit kavel maar zond RADIONL tot op heden nog wel uit via de frequentie.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.