Resterende regionale DAB+-capaciteit wordt verdeeld

Vanaf 1 december gaat het Agentschap Telecom de resterende regionale DAB+-capaciteit in twee regionale kavels verdelen. Dit heeft het Agentschap Telecom bekend gemaakt.

Bovenregionale restcapaciteit

In september jl. zijn al dertig vergunningen verleend voor deze zogenaamde bovenregionale restcapaciteit op de diverse regionale DAB+-kavels in Nederland. Bij deze verdeling gaf het Agentschap Telecom al aan dat niet alle capaciteit is verdeeld. In het regionale kavel in Zuidwest Nederland (kanaal 9D) zijn vier kanalen nog niet verdeeld. Daarnaast heeft het Agentschap Telecom van één vergunninghouder in het regionale kavel in Noord Nederland (kanaal 9D) op verzoek zijn vergunning laten intrekken.

Vijf kanalen

Dit betekent dat er vanaf 1 december vijf regionale DAB+-kanalen verdeeld gaan worden. De vijf frequenties hebben geen simulcast-verplichting waardoor er via deze DAB+-kanalen een ander audioprogramma kan worden uitgezonden dan op de middengolf of FM te horen is. De vergunningen lopen tot 1 september 2017 en worden niet van rechtswege verlengd.

Procedure

Het Agentschap Telecom geeft aan dat net als bij de verdeling in september alleen vergunninghouders met een vergunning voor een middengolfzender en de niet-landelijke commerciële omroep een aanvraag kunnen indienen. De aanvragen worden bij het Agentschap Telecom behandeld op volgorde van binnenkomst en kunnen alleen schriftelijk (per post, fax of indienen op kantoor Agentschap Telecom in Groningen) worden ingediend. De vergunningen dienen zes weken na het verlenen van de vergunning in gebruik te worden genomen.

Verdeling

De radiozenders die bij de verdeling van de resterende regionale DAB+-frequenties in september jl. één of meerdere vergunningen hebben bemachtigd zijn in veel gevallen in november begonnen met haar uitzendingen. Niet alle vergunninghouders die een frequentie hebben bemachtigd in september zijn echter al met hun uitzendingen gestart via DAB+.

Overzicht van de regionale DAB+-kanalen die verdeeld zijn in september:

restcapaciteitDAB

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.