Retro Hits vervangt Radio 538 Nonstop op DAB+

Met ingang van vandaag, maandag 1 oktober, is Radio 538 Nonstop vervangen door de nieuwe radiozender Retro Hits in de digitale ether (DAB+). Ook heeft Sky Radio Hits weer plaatsgemaakt voor Sky Radio Xmas.

Extra capaciteit

Elke radiozender die uitzendt via de FM heeft ook de verplichting om uit te zenden via de digitale ether. Daarnaast moet er via de digitale ether naast het doorgeven van de radiozender dat via de FM is te horen ook een extra zender worden uitgezonden. Een aantal zenders heeft er voor gekozen om de extra capaciteit te verhuren en een aantal radiozender heeft een eigen invulling gegeven aan de extra capaciteit via DAB+. Overigens vervalt met ingang van september 2017 de verplichting om een extra radiozender aan te bieden via de digitale ether.

Herstructurering radiolandschap

De aanpassing in het aanbod in het multiplex van landelijke commerciële radiozenders via DAB+ op kanaal 11C maakt onderdeel uit van de herstructurering in het radiolandschap die vandaag tot uitvoer is gekomen. 

Slam!

Tot 1 oktober werd de extra DAB+-capaciteit van SLAM! ingevuld door Radio 538 Nonstop. Aangezien de radiozender Slam! met ingang van oktober is overgenomen door Radiocorp wordt de extra capaciteit van Slam! via DAB+ anders ingevuld. Radio 538 Nonstop heeft nu plaatsgemaakt voor Retro Hits waarin popmuziek van de afgelopen jaren centraal staat.

Radio 10

De extra DAB+-capaciteit van Radio 10, dat op haar beurt is verkocht door Radiocorp aan Talpa, wordt nog steeds gebruikt voor de themazender Radio 10 Gold. Radio 538 is daarnaast nog actief met het extra kanaal Radio 538 Top 40 via DAB+.

Sky Radio Xmas

Daarnaast is er per vandaag nog een wijziging doorgevoerd in het landelijke kanaal met commerciële radiozenders. Sky Radio Hits heeft traditiegetrouw weer plaatsgemaakt voor Sky Radio Xmas. Deze radiozender zal tot begin januari 2017 te horen zijn via de digitale ether. Daarnaast is de radiozender ook te ontvangen via Internet en de app van Sky Radio. Vanaf dinsdag 6 december wordt ook Sky Radio 101 FM weer The Christmas Station, met non-stop de populairste en meest bekende kersthits

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.