Rijkswaterstaat en telecombedrijven versterken samenwerking

Rijkswaterstaat, ProRail en de Groep Graafrechten, KPN en NLkabel hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, het zogenaamde Uitvoeringsprotocol Telecom.

Op basis van afspraken in deze overeenkomst kunnen telecompartijen efficiƫnter reageren bij aangekondigde projecten van ProRail en Rijkswaterstaat, waarbij telecomnetten moeten worden verplaatst. Dit bericht Rijkswaterstaat in een persbericht.

Door het uitvoeringsprotocol is er sneller duidelijk wat van elkaar verwacht wordt en wie welke kosten moet dragen volgens de Telecommunicatiewet. Ook zijn er afspraken gemaakt voor het geval partijen er niet uit komen, zodat het project geen vertraging oploopt. Partijen hebben afgesproken dat zij voortaan in een zo vroeg mogelijk stadium van planvorming gaan samenwerken om te komen tot de meest efficiĆ«nte oplossing, waarbij zoveel mogelijk kostenbeperkend wordt opgetreden.

Meerwaarde van het Uitvoeringsprotocol Telecom  is tevens dat alle procesafspraken duidelijk op papier staan. Hierdoor zullen minder discussies ontstaan tussen partijen bij projecten en daardoor een betere samenwerking. ‘Met een betere samenwerking bereiken we economisch voordeel voor iedereen en minder administratieve rompslomp achteraf’, aldus Feyo Sickinghe, voorzitter van de Groep Graafrechten, een informeel samenwerkingsverband van vaste telecombedrijven.

ProRail, Rijkswaterstaat en de water- en energiebedrijven hebben al eerder afspraken gemaakt in een uitvoeringsprotocol. David Elbers namens ProRail:’Die afspraken werken goed in de praktijk. We zijn dan ook blij dat nu een soortgelijke overeenkomst met de telecombedrijven tot stand is gekomen. Hier hebben alle ondertekenaars voordeel bij.’ (Persbericht)