Roland Garros komende drie jaar exclusief te zien bij Eurosport

Het grootste graveltennnistoernooi ter wereld, Roland Garros is tot en met 2021 exclusief te zien bij Eurosport. Het evenement zal ook de komende drie jaar worden uitgezonden via Eurosport en de Eurosport Player.

“Geweldig toernooi”

Gijs Poortman, Head of Sports – Eurosport Nederland: “Roland Garros is ieder jaar weer een geweldig toernooi. Met Kiki in geweldige vorm op haar favoriete ondergrond en alle toppers vertegenwoordigd kunnen we dit jaar en de komende jaren weer veel spektakel verwachten. We zijn dan ook erg bij dat het mooiste graveltoernooi ter wereld ook de komende drie jaar te zien is bij het Home of Grand Slam Tennis.” De komende editie gaat zondag van start.

Kiki Bertens op Roland Garros

Met de als vierde geplaatste Kiki Bertens in topvorm gaat de enige Grand Slam op gemalen baksteen aanstaande zondag van start. Kan de Nederlandse op haar favoriete ondergrond de eerste Nederlandse Grand Slam-winnares worden of gooit titelverdedigster Simona Halep, nummer 1 van de wereld Naomi Osaka of Serena Williams roet in het eten?  Kiki neemt het in de eerste ronde op tegen de Francaise Pauline Parmentier.

Eurosport

De uitzendingen van Eurosport worden weer omlijst door analyses van Game, Schett en Mats met Mats Wilander en Barbara Schett en bijdrages van John McEnroe, Kim Clijsters en Chris Evert. Op digitaal vlak kun je je op Eurosport.nl, Twitter, Facebook én Instagram vervolgens dieper in het gravel storten met highlights, interviews en achtergronden.

Podcast

Achter de Baseline -de tennispodcast van Eurosport- is er tijdens Roland Garros dagelijks met een terugblik op de tennisdag in Parijs en een vooruitblik op de belangrijkste wedstrijden van de dag erna.

Uiteraard is er uitgebreid aandacht voor Kiki Bertens. De tweedelige terugblik op haar opkomst, haar worstelingen met de topsport en haar uiteindelijke doorbraak naar de wereldtop, met uitgebreide interviews met coach Raemon Sluiter en Kiki Bertens is nu te beluisteren via o.a. Spotify en iTunes.