RTL Z komende dagen in teken van ontwikkelingen Brexit

De nieuwszender RTL Z houdt vanaf vandaag de ontwikkelingen rondom een mogelijk Brexit nauwlettend in de gaten. Dit doet de televisiezender met onder andere extra uitzendingen van Z Today op woensdagavond wanneer het resultaat van het referendum duidelijk wordt.

Brexit

Brexit is een samenstelling tussen ‘Britain’ en ‘Exit’. De term heeft betrekking op een eventueel uittreden van Groot-Brittannië uit de Europese Unie (EU). De Britse regering heeft bepaald dat er op donderdag 23 juni een referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk zal worden gehouden. Het laatste referendum over het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië had plaats in 1975. Een meerderheid van het Britse volk steunde de continuering van het lidmaatschap van het VK van de Europese Economische Gemeenschap (EEG), de voorganger van de EU

Z Today

Het dagelijkse nieuwsprogramma Z Today besteedt vanaf elke werkdag aandacht aan de mogelijke uittreding van Groot Brittannië uit de EU. Economen Mathijs Bouman en Robin Fransman zetten de gevolgen van een Brexit voor Nederland op een rijtje. Verder peilt Z Today de verwachtingen bij Britse expats en diverse Nederlandse ondernemers. Z Today is elke werkdag te zien om 17.30 uur

De Kijker aan Z

Roland Koopman presenteert dinsdag 21 juni vanaf 14.15u een extra uitzending van het verkiezingsprogramma de Kijker aan Z. Met bijdragen van Aline Schuiling, econoom van ABN Amro, en Felix Klos, historicus met als specialisatie Europese en Britse geschiedenis.

Z Today Live

Op de dag van het referendum doet Z Today om 23.00u live verslag van de laatste ontwikkelingen. Presentator Paul van Liempt peilt de reacties in Londen, Brussel én de Amsterdamse kroeg waar Britten bijeenkomen om de uitkomst te volgen. Hieke Jippes, journaliste en voormalig correspondent in Groot-Brittannië en de in Londen wonende publicist Joshua Livestro geven commentaar.

The Full English Brexit Breakfast Show

Op vrijdag, de dag na het referendum is er om 6.00u en 7.00u een live ontbijtshow te zien onder de naam ‘The Full English Brexit Breakfast Show’. In dit programma aandacht voor de definitieve uitslag. Roland Koopman ontvangt Mathieu Segers, hoofddocent en historicus aan de Universiteit van Utrecht en specialist op het gebied van de Europese integratie, en Fabian Amtenbrink, professor Europees Recht aan de Erasmus Universiteit. Ook zijn er bijdragen van de RTL Nieuws-correspondenten in Parijs, Berlijn, Brussel en de politieke verslaggevers in Den Haag, voor de laatste reacties uit Europa en de politiek.

RTL Z is te ontvangen via vrijwel alle digitale televisie-aanbieders. Vanaf morgen, dinsdag 21 juni, is de financiële nieuwszenders van RTL Nederland ook te zien bij kabelaar Delta op kanaal 18.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.