RTL Z toegevoegd aan basispakket PLINQ

Glasvezelprovider PLINQ heeft onlangs de televisiezender RTL Z toegevoegd aan het basiszenderpakket. De zender is beschikbaar op kanaal 12.

Vorige week voegde kabelexploitant SKV uit Veendam de financiële- en nieuwszenders van RTL Nederland ook al toe aan haar digitale basispakket. SKV gaat de zender in 2016 zelfs toevoegen aan haar analoge televisiepakket.

Verspreiding

RTL Z begon haar uitzendingen op 7 september jl. en was in eerste instantie alleen te zien via de providers KPN, Ziggo en Vodafone. Andere kabelaars zijn nog in overleg met RTL Nederland over de doorgifte of hebben besloten de zender definitief niet op te nemen in het pakket. Zo heeft kabelaar Kabelnoord eerder aangegeven niet aan dat de eisen die RTL stelt voor doorgifte te kunnen voldoen. Zo verlangt RTL Nederland dat de zender wordt opgenomen in het basispakket maar daar tegenover staat wel een flinke inkoopprijs om de zender te mogen doorgeven, aldus Kabelnoord.

RTL Z is nu naast glasvezelaanbieder PLINQ ook te zien bij aanbieders Ziggo, KPN Interactieve televisie, Vodafone, Solcon, FiberNL, SKV Veendam en Sparql.

Programmering

Eerder deze week werd bekend dat RTL Z vanaf volgende week haar avondprogrammering gaat aanpassen. De zender gaat het programma ‘Z Today’ een half uur eerder uitzenden en is vanaf maandag om 17.30 uur al te zien. Verder zullen er meer Amerikaanse programma’s te zien zijn op RTL Z.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.