RTV Rijnmond boekt goede kijkcijfers met bekerwinst Feyenoord

Het afgelopen weekend is de bekerfinale en de huldiging van Feyenoord massaal bekeken via RTV Rijnmond. Opvallend was het aantal kijkuren online: 2.064.534 minuten in totaal.  Dit bericht de regionale omroep in een persbericht.

Bekerfinale

Voetbalclub Feyenoord won afgelopen zondag de finale van de KNVB Beker van AZ uit Alkmaar met 0-3. Maandag werd de club uit Rotterdam gehuldigd in de Rotterdamse Kuip.

Cross mediale aanpak

RTV Rijnmond kiest steeds vaker voor een cross mediale aanpak tijdens grote evenementen. Naast tv en radio konden mensen alles rondom de bekerfinale en de huldiging volgen via andere kanalen van RTV Rijnmond.

Nieuwsberichten, audio, video, live radio en live tv werden integraal uitgezonden via de website van de regionale omroep, de app, Facebook, Twitter en Instagram. Het aantal views op de diverse platformen was ruim 1,25 miljoen. Alle video content in totaal zorgde voor 2.064.534 minuten aan kijktijd online.

Televisie en radio

Ruim 400 duizend mensen hebben via TV Rijnmond mee kunnen genieten van de bekerfinale en de huldiging van Feyenoord. Dit zijn volgens de regionale omroep vier maal zoveel kijkers meer dan op een gewone zondag en maandag.

Extra uitzendingen

De regionale omroep voor Zuid-Holland Zuid had zowel zondag extra uitzendingen voor, tijdens en na de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip als maandag van de huldiging van bekerwinnaar Feyenoord.