Ruijl nieuwe hoofdredacteur Omroep West en Stadsomroep Den Haag

Henk Ruijl (51) is vanaf 1 februari de nieuwe hoofdredacteur van Omroep West. Vanaf nu is hij officieel eindverantwoordelijk voor de kanalen van Omroep West (Radio West, TV West, Omroep West.nl, de Omroep West app en Omroep West Teletekst) en die van Stadsomroep Den Haag (DHFM, Den Haag TV en Den Haag Totaal).

Sinds 2011

Henk Ruijl werkt al sinds 2011 bij Omroep West. Als adjunct-hoofdredacteur en Chef Nieuws stuurde hij de sport- en nieuwsredactie aan en maakte hij deel uit van de hoofdredactie en het managementteam van de publieke regionale omroep voor het noorden van Zuid-Holland.

Vertrek Renzo Veenstra

Al sinds 2017, toen Renzo Veenstra vertrok, zat de omroep zonder hoofdredacteur. Ruijl werkte daarom tijdelijk als waarnemend hoofdredacteur. De omroep staat aan de vooravond van een omvangrijk veranderingstraject, waarbij de werkwijze en organisatiestructuur flink op de schop gaan.

Project

Dat project werd al door Ruijl aangestuurd en de voorbereiding daarvan was aanleiding te wachten met de benoeming van een nieuwe hoofdredacteur. Nu Ruijl de redactie van de omroep formeel gaat leiden kan hij het veranderingsproces ook zelf verder (mede) vormgeven en doorvoeren.

“Fijne club mensen”

Henk Ruijl: “Dit is een fijne club mensen om mee samen te werken. En dat ook nog eens in het fijnste gebied van Nederland. Ik houd van de dorpen en steden hier, de zee, het Groene Hart, de kassen, de mensen die hier wonen en werken, prachtig. Ik heb echt heel veel zin om in mijn nieuwe functie aan de slag te gaan.”

Krant

Voordat Ruijl in 2011 de overstap maakte naar Omroep West was hij ook al journalistiek actief, maar dan bij de krant. Hij werkte bijna 22 jaar bij AD Nieuwsmedia, Haagsche Courant en Dagblad Het Binnenhof. Ruijl -bijgenaamd ‘Hurricane Henk’ – is getrouwd, vader van zes kinderen en vindt ook nog de tijd om KNVB-voetbalscheidsrechter te zijn en voor een geregeld rondje hardlopen.

Sociale media: