Ruud de Wild krijgt middagprogramma op NPO Radio 2

Ruud de Wild krijgt definitief een programma op NPO Radio 2. De radiozender geeft aan dat De Wild per januari 2017 elke werkdag tussen 16.00 – 18.00 uur te horen zal zijn. Dit blijkt uit de nieuwe programmering van de publieke radiozender. Ook Paul Rabbering wordt toegevoegd aan de programmering van de radiozender. Rabbering komt over van NPO 3FM

Terugkeer bij NPO

Ruud de Wild keert na een uitstapje bij de commerciële radiozenders Radio 538 en BNR Nieuwsradio terug bij de publieke omroep. “Veel luisteraars van NPO Radio 2 zijn opgegroeid met Ruud de Wild op 3FM, dus we zijn blij dat Ruud weer terug komt bij de publieke omroep”, zegt zendermanager Jurre Bosman trots. Bosman ligt alvast een tipje van de sluier over het nieuwe programma van De Wild: “Hij gaat radio maken op zijn eigen onnavolgbare manier met veel muziek en opvallende gesprekken, waarvoor je in de auto blijft zitten om te weten hoe het afloopt.”

“Vernieuwend”

Ruud de Wild: “Ik heb de afgelopen tijd tegen mijzelf gezegd: je moet alleen terugkomen als je vernieuwend kunt zijn. Anders moet je wegblijven. Dat wil ik in mijn nieuwe programma waarmaken. Ik heb ook al mijn aantekeningen en ideeën over radiomaken, die ik in de afgelopen jaren had genoteerd, weggegooid. Van scratch af aan begin ik weer. Met radio die je bijpraat, je vermaakt, die je wilt luisteren. Ik heb, na enkele jaren afwezigheid bij de publieke omroep, ontzettend veel zin in dit radio-avontuur bij KRO-NCRV.”

Wout2Day

De komst van Ruud de Wild betekent dat er meerdere verschuivingen plaatsvinden in de dagprogrammering. Wouter van der Goes, die nu nog nog tussen 16.00 en 18.00 uur zit, schuift door naar de avond (18.00 en 20.00 uur). Bert Haandrikman gaat op zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur een nieuw programma maken. Bert Kranenbarg gaat vanaf januari naar NPO Radio 5.

Weekend

Niet alleen doordeweeks verandert er het nodige aan de programmering van NPO Radio 2, ook het weekend gaat op de schop. Zo gaat Paul Rabbering op zaterdag en zondag een middagprogramma presenteren. Rabbering stapt volledig over van NPO 3FM en naar NPO Radio 2. “3FM heeft m’n hart en met pijn daarin ga ik weg. Dat is moeilijk, maar na 16 jaar werken voor de zender is het wel tijd. Met het hele bedrijf hebben we de mooiste zender van Nederland opgebouwd de afgelopen jaren. Met geweldige muziek en fantastische, betrokken luisteraars. Ik zal deze hut gaan missen.”, aldus Rabbering.

Corné Klijn gaat de Mega Album Top 50 presenteren en Jan-Willem Roodbeen maakt een nieuw ochtendprogramma op het tijdstip waar Hans Schiffers nu zit. Hans gaat naar NPO Radio 5 om daar de Arbeidsvitaminen te presenteren.

Een volledig overzicht van de nieuwe programmering per januari 2017 vind je hier

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.