Soulshow met Ferry Maat eenmalig te horen op NPO Radio 2

De legendarische Soulshow van Ferry Maat is vanavond nog één keer te horen op NPO Radio 2, tussen 19 en 20 uur, met zoals vanouds Ferry Maat als presentator.

45 jaar

Deze maand bestaat de Soulshow 45 jaar. Voor NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes de reden om Ferry Maat te bellen in zijn programma Wout2day. “De Soulshow is een legendarisch radioprogramma. In de jaren 80 zat ik iedere donderdagavond aan de radio gekluisterd. De muziek uit de Soulshow heeft mijn persoonlijke smaak voor een groot deel gemaakt tot wat het nu is”.

Soulshow

Wouter sprak Ferry in zijn uitzending woensdagavond om hem te feliciteren met de 45e verjaardag van de Soulshow. Tijdens het gesprek ontstond het idee om nog eenmaal de donderdagavond als vanouds te laten klinken, een uur lang tussen 19 en 20 uur in Wout2day. Compleet met de jingles van toen. En natuurlijk een mix in de Bond van Doorstarters.

Bonaire

Ferry Maat: “Tegenwoordig woon ik op Bonaire. En nu ben ik even terug in Nederland en kan ik meteen weer aan het werk, haha. Ik vind het een te gek idee. En natuurlijk ga ik graven in mijn archieven en wil ik wat actuele tracks erdoor heen doen. Want de Soulshow is met mijn online radiostation Soulshow Radio op soulshow.nl nog springlevend.

Radio Noordzee

De Soulshow begon in 1973 op Radio Noordzee. Ferry Maat was daarmee de eerste Nederlandse DJ die vooral Amerikaanse soul naar Nederland haalde. Tot dat moment was deze muziekstroming zo goed als niet te horen op de radio. In de jaren ‘70 en ‘80 was het programma iedere donderdagavond te beluisteren op Radio 3 met daarin onder andere het mix-item De BVD – De Bond van Doorstarters. Ferry ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn programma.

De Soulshow in Wout2day, donderdag 29 november, 19.00 uur op NPO Radio 2. De radiozender is te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.