SPFA/SLOA wordt nieuwe lokale omroep in Almere

Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA) en Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) gaan samen de nieuwe lokale omroep van Almere vormen. De gemeenteraad van de gemeente is donderdagavond akkoord gegaan met het toewijzen van de zendmachtiging aan het samenwerkingsverband SPFA/SLOA.

Meerdere gegadigden

Naast SPFA/SLOA waren ook Almedia en de Almeerse Omroep Stichting (AOS) in de race voor de licentie. Het college besloot eerder al een voorkeur uit te spreken voor de combinatie SPFA/SLOA. De nieuwe lokale omroep krijgt bijna 100.000 euro subsidie per jaar van de gemeente Almere.

Opvolger Media036

Als alles doorgaat gaat SPFA de opvolger worden van Media036. Media036 staakte in maart van het vorige jaar haar uitzendingen. De omroep zou naar eigen zeggen zijn tegengewerkt door de gemeente Almere en daardoor haar uitzendingen hebben gestaakt. Media036 begon in november 2015 met haar uitzendingen nadat de toenmalige lokale omroep RTV Almere in 2014 failliet ging.

SLOA

In beginsel waren er vijf partijen in de race voor de licentie van lokale omroep in Almere. Naast SPFA, Almedia en AOS hadden ook Stiching 1Almere en de Stiching Lokale Omroep Almere (SLOA) een aanvraag ingediend. Stichting 1Almere heeft zich uiteindelijk teruggetrokken en de Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) is een samenwerking aangegaan met Stichting Productie Fabriek Almere.

Testuitzendingen

De Stiching Lokale Omroep Almere was eind vorig jaar al actief in de Almeerse ether met het programma Feel Good Radio Almere. De radiozender zond toen enige weken uit via de digitale ether (DAB+) middels een experimenteervergunning.