College Almere spreekt voorkeur uit voor SPFA als lokale omroep

De Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA) is door het Almeerse college van B & W uitgekozen om de nieuwe lokale omroep in de stad te worden.  Dit bericht de regionale omroep Omroep Flevoland op haar website.

Meerdere gegadigden

Naast SPFA waren ook Almedia en de Almeerse Omroep Stichting (AOS) in de race voor de licentie. Het is nu aan de gemeenteraad om een definitieve voorkeur uit te spreken. Het Commissariaat van de Media zal uiteindelijke besluiten welke organisatie de licentie verkrijgt.

SPFA

Als alles doorgaat gaat SPFA de opvolger worden van Media036. Media036 staakte in maart van het vorige jaar haar uitzendingen. De omroep zou naar eigen zeggen zijn tegengewerkt door de gemeente Almere en daardoor haar uitzendingen hebben gestaakt. Media036 begon in november 2015 met haar uitzendingen nadat de toenmalige lokale omroep RTV Almere in 2014 failliet ging.

SLOA

In beginsel waren er vijf partijen in de race voor de licentie van lokale omroep in Almere. Naast SPFA, Almedia en AOS hadden ook Stiching 1Almere en de Stiching Lokale Omroep Almere (SLOA) een aanvraag ingediend. Stichting 1Almere heeft zich uiteindelijk teruggetrokken en de Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) is een samenwerking aangegaan met Stichting Productie Fabriek Almere.

Samenwerking

Het college kiest voor SPFA vanwege deze samenwerking, “SLOA is een initiatief dat zijn sporen heeft verdiend in het produceren van diverse landelijke en lokale radio- en televisieprogramma’s. Hiermee is een samenwerking ontstaan van vrijwilligers en professionals.

SLOA

De Stiching Lokale Omroep Almere was eind vorig jaar al actief in de Almeerse ether met het programma Feel Good Radio Almere. De radiozender zond toen enige weken uit via de digitale ether (DAB+) middels een experimenteervergunning.