Streamingdienst GOLFTV van start in Nederland

De nieuwe streamingdienst GOLFTV is gestart met het aanbieden van haar diensten in Nederland. Liefhebbers van golf in Nederland kunnen zich nu abonneren op de dienst.

Discovery

De streamingdienst die eigendom is van Discovery zendt alle wedstrijden van de populaire Amerikaanse PGA Tour live uitzenden. Ook toernooien als THE PLAYERS Championship, de FedExCup Playoffs en de Presidents Cup zullen te zien zijn via de nieuwe dienst. In totaal gaat de dienst per jaar 2000 uur aan golf-wedstrijden uitzenden.

Mediabedrijf Discovery betaalde voor het uitzenden van alle wedstrijden van de PGA ongeveer 2 miljard euro. Het mediabedrijf mag hierdoor de komende 12 jaar alle wedstrijden van de PGA live uitzenden via de streamingdienst GOLF TV. Mediabedrijf Discovery is in Europa actief met de sportzender Eurosport en de on-demand dienst Eurosport Player.

Abonnementen

De dienst is ook beschikbaar in Nederland. De streamingdienst biedt twee abonnementen aan: De GOLF TV Pass kost 8,99 euro per maand of 79,99 euro per jaar. Via dit abonnement zijn alle wedstrijden van de PGA live te zien in HD-kwaliteit. Hierbij heeft de kijker ook de mogelijkheid om een aantal golfers van begin tot het einde van de wedstrijd op de voet te volgen.

Daarnaast biedt de streamingdienst ook de optie GOLF TV PRO Pass. Dit abonnement biedt naast het TV Pass-abonnement ook de mogelijkheid om in het archief te duiken van de PGA en de kijker krijgt de mogelijkheid om eigen de eigen favoriete spelers te volgen en daar afspeellijsten van te maken. Dit abonnement kost 14,99 euro per maand of 129,99 euro per jaar.

Ziggo Sport

Overigens blijft in Nederland sportzender Ziggo Sport Totaal via haar golf-kanaal alle wedstrijden van de PGA de komende twee jaar uitzenden. Daarnaast is ook The European Tour te volgen bij de sportzender. De golfwedstrijden worden hierbij veelal voorzien van Nederlands commentaar.

Meer informatie over de nieuwe streamingdienst is te vinden op de website van GOLFTV.