Streamingdienst JUKE ook naar Apple’s Carplay

De streamingdienst JUKE is bezig met het ontwikkelen van een app voor Apple’s Carplay. Wanneer de app beschikbaar is voor Carplay is nog niet bekend.

Juke

De streamingdienst JUKE werd in april van dit jaar officieel gelanceerd. Daarvoor werd er al enige tijd getest met de streamingdienst. De radio- en muziekstreamingdienst van Talpa Radio en MediaMarkt is de Nederlandse tegenhanger van Spotify. De app is momenteel al beschikbaar op tablet en smartphone. Een app voor in Carplay van Apple is nog niet beschikbaar.

Spotify

Concurrent Spotify is al wel enige tijd beschikbaar via deze dienst en daardoor ook eenvoudig te gebruiken in steeds meer auto’s die voorzien van Carplay. In tegenstelling tot Spotify is het via JUKE ook mogelijk om via de app te luisteren naar diverse radiozenders. Daarnaast zijn programma’s van diverse radiozenders terug te luisteren via de app.

In ontwikkeling

JUKE geeft tegenover deze website aan dat een app voor Carplay wel in ontwikkeling is. Het is echter nog niet duidelijk wanneer deze app beschikbaar komt.

Meer apps

De laatste tijd verschijnen er steeds meer apps voor Carplay van Apple. Met de introductie van het laatste besturingssysteem van Apple, versie iOS 12, is het ook mogelijk voor derden om apps aan te bieden voor Apple CarPlay.

RadioNED

Een Nederlandse app waarop diverse radiozenders uit binnen- en buitenland zijn te beluisteren via Carplay is RadioNED. Deze app is gratis te downloaden in Apple’s Appstore.