SynDROOM wint 50e Gouden Televizier-Ring

Het RTL4-programma SynDROOM is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezing voor de Gouden Televizier-Ring. Maker van het programma, Johnny de Mol won ook de Zilveren Televizier-Ster Man.

Johnny de Mol

Die ringen werden voor de 50e keer uitgereikt tijdens het Televiziergala in Carré in Amsterdam. Johnny droeg de prijs op aan de hoofdpersonen van zijn programma, de jongeren met het syndroom van down.”We maken dit programma met veel humor en respect. Ik wil deze award symbool stellen voor verdraagzaamheid, respect en liefde voor elkaar”, aldus Johnny de Mol op het gala. Naast SynDROOM waren ook Expeditie Robinson en Streetlab genomineerd voor de prijs. De nominatie voor Streetlab is opmerkelijk, omdat het een programma is met meer kijkers op internet dan op tv. Vorig jaar ging Flikken Maastricht er met de Gouden Televizier-Ring van door.

Chantal Janzen

Bij de vrouwen haalde Chantal Janzen de Zilveren Televizier-Ster Vrouw binnen. De andere genomineerden waren Floortje Dessing en Geraldine Kemper. BNN-presentator Jan Versteegh werd in Amsterdam vanavond bekroond tot Aanstormend Talent en liet daarmee Arjen Lubach (VPRO) en Luuk Ikink (RTL4) achter zich. Het kinderprogramma Freeks Wilde Wereld van de VPRO kreeg de Gouden Stuiver.

Oeuvre Award

Linda de Mol werd tijdens de uitzending verrast met de Televizier-Ring Oeuvre Award. “Volledig van de leg. Ik ben speechless, want ik heb geen speech”, begon Linda de Mol haar toespraak. “Ik ben hier ontzettend blij mee.” Het is de derde keer dat de oeuvreprijs wordt uitgereikt. Alleen Mies Bouwman en Willem Duys kregen er een. De Mol zei dat ze, ondanks de prijs, niet stopt met haar werk.

50 jaar

De Gouden Telelevizier-Ring bestaat dit jaar 50 jaar. Dat wordt onder andere gevierd met een online magazine met daarin alle hoogtepunten van de belangrijkste prijs die Nederland rijk is. Het magazine vind je hier.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.