T-Mobile gaat glasvezelnetwerk in Den Haag verder uitbreiden

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 29.000 huishoudens in Den Haag.

Wijken

Het betreft de wijken Duinoord, Zeeheldenkwartier, Schildersbuurt, een gedeelte van Regentessekwartier en een gedeelte van het Centrum. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf september 2022 gebruik maken van supersnel internet via glasvezel. Deze maand (juni) starten de werkzaamheden en mei 2023 zijn de werkzaamheden in deze wijken in Den Haag afgerond.

Overeenkomst

Alle Haagse woningen zo snel mogelijk aansluiten op glasvezel, met zo min mogelijk overlast voor de inwoners. Een speciale uitrolplanning en een getekende overeenkomst tussen de gemeente Den Haag, Open Dutch Fiber/T-Mobile en KPN gaan er voor zorgen dat in de tweede helft van 2023 alle huishoudens in Den Haag hebben voorzien van glasvezel.

Op weg naar 1.000.000 huishoudens

De aanleg van glasvezel in Den Haag past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel.

Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. T-Mobile en Open Dutch Fiber zien mogelijkheden om deze ambitie binnen enkele jaren nog verder uit te breiden door nog meer huishoudens aan te sluiten op glasvezel.