Talpa Radio handhaaft aanbod themazenders via DAB+

Talpa Radio gaat ook na 1 september door met de uitzendingen van de themakanalen 538 Top 40, Sky Radio Hits en Radio 10 60’s& 70’s Hits via DAB+.Dit heeft het radiobedrijf laten weten.

Tweede zender

Landelijke commerciële radiozenders hebben tot 1 september de verplichting om naast hun reguliere programma ook een extra kanaal via de digitale ether uit te zenden. Bij de verlenging van de uitzendvergunning per 1 september aanstaande komt deze verplichting echter te vervallen.

Betere kwaliteit

Radiozenders kunnen er dan voor kiezen om de capaciteit die momenteel nog wordt gebruikt voor de extra zender te gebruiken voor het uitzenden van het hoofdprogramma in een betere kwaliteit. Radiobedrijf Talpa Radio kiest er echter voor om het huidige aanbod van themazenders na 1 september door te zetten. Dit betekent dat ook na 1 september 538 Top 40, Sky Radio Hits en Radio 10 60’s& 70’s Hits te horen zijn in de digitale ether.

Classic FM

Eerder was al bekend geworden dat ook Classic FM na 1 september te horen blijft via de digitale ether. Classic FM, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, maakt gebruik van capaciteit van Radio Veronica (onderdeel van Talpa Radio).

Aanbod

Het aanbod per 1 september via het digitale pakket van commerciële radiozenders bestaat uit 17 radiozenders. Retro Hits staakt haar uitzendingen. De capaciteit van deze radiozender wordt door eigenaar RadioCorp gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van Slam! en 100%NL.

Arrow Classic Rock wordt er per 1 september vervangen door Groot Nieuws Radio. De christelijke radiozender huurt hiervoor digitale capaciteit van BNR Nieuwsradio.