Retro Hits verdwijnt per 1 september van DAB+

De radiozender Retro Hits verdwijnt per 1 september uit de digitale ether (DAB+). Dit heeft RadioCorp BV, eigenaar van de radiozender, bevestigd.

Capaciteit

Retro Hits zendt sinds 1 oktober vorig jaar exclusief uit via DAB+ en maakt hiervoor gebruik van DAB+-capaciteit van de radiozender Slam!. Slam!, 100% en Retro Hits zijn eigendom van het bedrijf Radiocorp.

Verplichting tweede zender vervalt

Landelijke commerciële radiozenders hebben tot 1 september de verplichting om naast hun reguliere programma ook een extra kanaal via de digitale ether uit te zenden. Bij de verlenging van de uitzendvergunning per 1 september aanstaande komt deze verplichting echter te vervallen.

Hogere kwaliteit

RadioCorp heeft er voor gekozen om de capaciteit van het tweede kanaal van Slam! in te zetten voor het verbeteren van de uitzendkwaliteit van 100%NL en Slam! via DAB+. Momenteel zenden 100%NL en Slam! uit met een kwaliteit van 80 kbps via de digitale ether. Vanaf 1 september wordt deze bitrate verhoogd naar 96 kbps.

Radio Maria

Herbert Visser van RadioCorp B.V. heeft bevestigd dat de uitzendingen van de radiozender Retro Hits per eind augustus wordt gestaakt. 100%NL zal wel een tweede radiozender blijven aanbieden via DAB+. De katholieke radiozender Radio Maria zal in ieder geval tot 1 september 2022 te horen zijn via gehuurde capaciteit van RadioCorp B.V.

Qmusic Non-Stop

Eerder was al bekend geworden dat Qmusic als tweede kanaal Qmusic Non-Stop blijf aanbieden via de digitale ether. Ook Classic FM zal vanaf 1 september te horen blijven via de DAB+ door gebruik te maken van capaciteit van Radio Veronica. Arrow Classic Rock zal per 1 september verdwijnen van DAB+. De ingehuurde capaciteit via BNR Nieuw Radio wordt vanaf 1 september gehuurd door Groot Nieuws Radio.