Televisiezender Travelxp HD bij Canal Digitaal en Online.nl

De televisiezender Travelxp HD is binnenkort te zien bij de digitale televisie-aanbieders Canal Digitaal, Online.nl en TV Vlaanderen. De zender wordt vanaf 5 februari toegevoegd.

Doorgifte

De televisiezender heeft een contract afgesloten met de eigenaar van deze aanbieders M7 Group voor doorgifte. Naast Canal Digitaal en Online.nl zal de zender ook worden toegevoegd bij TV Vlaanderen en Sky Link (Tsjechische Republiek en Slovakije). De televisiezender wordt bij Canal Digitaal onderdeel van het Familie HD-pakket en hogere pakketvormen.

Reis- en lifestyle programma’s

Travelxp HD brengt fascinerende reis- en lifestyle programma’s van meer dan 45 landen over heel de wereld. De inhoud van de programma’s is voor 100 procent door eigen huis geproduceerd. Travelxp HD zendt uit in het Engels met Nederlandse ondertitels die binnenkort beschikbaar zijn.

We zijn toegewijd om elke potentiële reiziger over de hele wereld te bereiken” , aldus Prashant Chothani, CEO van Travelxp HD Europe in een persbericht. “We zijn dan ook zeer enthousiast over ons akkoord met een grote Europese speler zoals M7 Group, dat ons toelaat om ons bereik in verschillende belangrijke Europese markten aanzienlijk uit te breiden.

Volledig toegewijd aan reizen

Met de lancering van Travelxp HD bieden we een antwoord op de vraag van onze klanten naar een zender die zich volledig toewijd aan reizen“, zegt Bill Wijdeveld, Business Development bij M7 Group. “Travelxp HD heeft zijn meerwaarde al bewezen in andere delen van de wereld en we kijken dan ook uit naar een vruchtvolle samenwerking in de Europese markt.

Apps

Naast de verspreiding via satelliet en IPTV, zal Travelxp HD ook beschikbaar zijn via de verschillende M7 Live TV apps. Zo kunnen klanten op al hun schermen, smartphone, tablet en laptop, live kijken naar Travelxp HD.

Distributie

Als onderdeel van de nieuwe overeenkomst zal M7 Platform Services instaan voor een beveiligde distributie van Travelxp HD aan externe operatoren binnen het Europese dekkingsgebied van de ASTRA 23.5° satelliet.

Travel Channel

Begin januari moest Canal Digitaal nog bekend maken dat de televisiezender Travel Channel niet langer onderdeel uitmaakt van het aanbod van de aanbieder. De aanbieder kon geen nieuwe overeenkomst sluiten met de eigenaar van de televisiezender: Scripps Network. Hierdoor verdwenen naast Travel Channel ook Fine Living en Food Network bij de aanbieder.