Travel Channel, Fine Living en Food Network verdwijnen bij Canal Digitaal

Canal Digitaal schrapt per vandaag de televisiezenders Travel Channel, Fine Living en Food Network uit haar aanbod. De zenders maken onderdeel uit van het bedrijf Scripps Networks.

Geen overeenkomst

Het verdwijnen van de zenders is een gevolg van het niet bereiken van distributie-overeenkomsten. Voor Nederland bedoelde versies van Travel Channel (HD), Fine Living (HD) en Food Network (HD) zijn hierdoor niet meer beschikbaar via de satellietaanbieder.Ook bij TV Vlaanderen zijn deze zenders niet meer te zien.

Scripps Networks

Scripps Networks kondigde medio vorig jaar aan te worden overgenomen door Discovery Communications. De overname is weliswaar nog niet geëffectueerd, maar net als bij Discovery lijkt het erop dat contractuele voorwaarden en (te hoge) gevraagde vergoedingen een obstakel vormen voor de uitzending van deze zenders.

Vorig jaar was het ook bij Canal Digitaal even de vraag of onder andere Eurosport en Discovery Channel te zien zouden blijven. De Britse versies van Travel Channel en Food Network blijven wel te zien via satelliet, aangezien deze via de Astra2 vrij worden uitgezonden, indien huishoudens ontvangst van de Astra2 hebben.

C Music

Per vandaag is ook een nieuwe zender gestart: C Music met licht-klassieke en filmmuziek. De start van deze zender van Stingray bij Canal Digitaal en TV Vlaanderen, was eerder aangekondigd.

TeleSat schrapt zenders Turner/Time Warner

TeleSat, net als Canal Digitaal onderdeel van M7 Group schrapt per vandaag ook enkele zenders. De Franse versies van Cartoon Network, TCM Cinema en Boomerang zijn niet meer te zien voor de franstalig Belgische klanten.

Ook hier lijkt een conflict over doorgiftevergoedingen met Turner/Time Warner de basis van het einde van deze uitzendingen. Cartoon Network en Boomerang blijven wel via Canal Digitaal (en TV Vlaanderen) te zien.