acrhieffoto Mediamagazine

Tien lokale FM-frequenties zijn geveild

Agentschap Telecom heeft deze week tien lokale FM-frequenties geveild. Onder andere Simone FM, Team FM,Sunrise FM, Koekstad Radio zijn binnenkort op deze frequenties te horen.

Lokale FM-frequenties

Begin dit jaar is er door Agentschap Telecom een aanvraagprocedure gestart voor zestien nieuwe vergunningen voor de FM. Het gaat om analoge FM-frequenties met een klein lokaal bereik in Gouda, Winschoten, Wageningen, Apeldoorn, Zevenaar, Emmen, Hoogvliet, Rotterdam, Etten-Leur, Breda, Amersfoort, Coevorden, Emmeloord, Deventer, Zeeland (in Noord-Brabant) en Eindhoven. De vergunningen lopen tot 1 september 2024.

Niet via DAB+

De frequenties die beschikbaar komen, zijn door geïnteresseerde partijen aangedragen. Er geldt geen verplichting om de radioprogramma’s ook via DAB (digitale radio) uit te zenden. Mogelijk worden deze frequenties na afloop van de looptijd van de vergunningen gekoppeld aan lokale DAB-kavels.

Beoordelingsfase afgerond

Voor de vergunningen voor kavels B39 (Gouda), B47 (Etten-Leur), B48 (Breda) en B53 (Zeeland / NB) is maar één gegadigde en deze kavels kunnen zonder veiling (‘om-niet’) worden verleend. Deze vergunningen zijn vergeven aan:

  • B39 / Gouda: The Mobile Knowledge Company (Gouda FM)
  • B47/ Etten Leur: Rato Omroep Stichting (Suc6 FM)
  • B48 / Breda: Rato Omroep Stichting (Suc6 FM)
  • B53 / Zeeland: Rato Omroep Stichting (Memories FM)

Meerdere gegadigden

Voor tien vergunningen moest een veiling moet plaatsvinden omdat er meer dan één gegadigde is. Deze veiling heeft deze week plaatsgevonden en op de website van Agentschap Telecom zijn inmiddels de vergunninghouders te vinden:

Voor kavel B45 (Rotterdam / Hoogvliet) en kavel B54 (Eindhoven) is helemaal geen belangstelling en worden daarom niet verdeeld.